Dokkum en Omgeving

De stad Dokkum beschikt over een prachtig oud centrum met karakteristieke panden, diverse gezellige terrasjes en heerlijke eetgelegenheden. De stad leent zich goed voor het maken van mooie fietstochten door de natuurrijke omgeving. Vanuit Dokkum bestaat de mogelijkheid om een tocht te fietsen langs de Friese-elfsteden. Op slechts een kwartier rijden van Dokkum vindt u Holwerd, waar de boot naar Ameland vertrekt. Ook bent u snel in Lauwersoog, van waar u naar Schiermonnikoog kunt reizen. Naast het bijzondere "Museum Dokkum" is het ook zeker de moeite waard om het visserijmuseum "'t Fiskershúske" te Moddergat te bezoeken. Hier waant u zich in de tijd dat men nog met vissersboten de zee opging. De authentieke vissershuisjes zijn in dit museum te bezichtigen. Bovendien kunt u in Paesens-Moddergat genieten van de prachtige natuur en het uitzicht over de Waddenzee.

In Dokkum zullen wij u ook naar de Bonifatiusfontein verwijzen en u vertellen over de Bonifatiusbron. Bonifatius is in 754 na Christus bij Dokkum vermoord. Over deze geschiedenis is dan ook het een en ander terug te vinden in het historische Dokkum. Zo is er de Bonifatiuskapel en biedt ook "Museum Dokkum" een kijkje in de geschiedenis van Bonifatius.

- Op de vernieuwde Markt in de binnenstad van Dokkum is sinds 2019 een IJsfontein te bewonderen (de enigste in de hele wereld).

- Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 is maar 25 km vanaf Dokkum.

- Dokkum ligt aan een open vaarroute, waardoor er tijdens het hoogseizoen dan ook veel recreatievaart is.

- Het Lauwersmeergebied is bij uitstek geschikt om te wandelen en excursies te volgen. Ook kunt u hier onder leiding van een gids de mooiste vogels spotten.

Wanneer u bij ons komt overnachten, kunnen wij u nog veel meer vertellen wat er zoal te doen is in en rond Dokkum.


Lees en bekijk hier de afleveringen dat André van Duin en Janny van der Heijden de elfstedentocht varen!

Bekijk ook de uitzending van 'In de wolken' waar Jochem Myjer over het Lauwersmeer vaart met een luchtballon. Een echte aanrader om te kijken om het gebied van boven te ontdekken. Bekijk hier!
    Boek nu